9-10 березня 2024 року ліцеїсти взяли участь серед 10 команд на національному етапі конкурсу від МОН і Мінцифри для створення революційних ШІ-проєктів. Серед них – рішення для боротьби з кібербулінгом, чат-боти для планування часу школярів і підготовки до екзаменів, а також AI-помічники для аналізу фізичного і психологічного стану. Найвищі оцінки отримала команда наших ліцеїстів ConnectAbility та їхній застосунок для навчання жестової мови дітей із порушеннями слуху та «голосовий перекладач» жестів.
До складу команди увійшли: Кротова Олександра, Столяр Софія, Лябах Марія, Хмелюк Аріна, Шифф Євгеній – учні 10 класу та Руських Володимир – учень 11 класу. Керівник команди вчитель інформатики Комаров І.Ю.
В процесі підготовки команда зверталась до Інституту корекційної педагогіки Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, з яким ліцей уклав угоду про співпрацю. Згодом команда переможців із проєктом Connect Ability перемогла на міжнародному етапі конкурсу. Це перша участь України в хакатоні Teens in AI, який проходить у понад 40 країнах світу.
Захід був реалізований Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством освіти і науки України за підтримки IT-компанії TechMagic у межах міжнародного хакатону Teens in AI.

Від plkpi