Наші ліцеїсти взяли участь у VІ Всеукраїнській науково-практичній конференції студентів, аспірантів та молодих учених «Об’єднані наукою: перспективи міждисциплінарних досліджень», яка проводилась у Київському національному унiверситетi iменi Тараса Шевченка в рамках заходів до Всесвітнього дня науки.
А сьогодні учасники мали змогу побачити свої тези у матеріалах конференції. Директор ліцею Юрій Васильович Киричков та заступник директора Ганна Анатоліївна Єрофеєва високо оцінили роботу ліцеїстів, адже це ще одна успішна апробація їхніх наукових розробок. Радість зі своїми учнями розділили наукові та педагогічні керівники: Олег Володимирович Козленко, Оксана Анатоліївна Співак та Тетяна Анатоліївна Суворова.
В секції «Новiтнi матерiали та технологiї для потреб суспiльства» вийшли друком тези роботи Варвари Бабич «Комбіновані геліо-вітряні електростанції на відновлювальних джерелах енергії», Єлизавети Лазарової «Підвищення ефективності енергетичної геліоустановки з концентратором сонячної енергії», Дмитра Свердліченка «Метод горизонтальної стабілізації об’єкта при явищі магнітної левітації», Марії Сінкевич «Вирішення проблеми обмороження повітряних ліній передач електроенергії», Єлизавети Столярчук «Вітровий двигун на основі сегнерового колеса», а в секції «Засади сталого розвитку: екотехнологiя та якiсть життя» тези роботи Валерії Яворовської «Використання мідної сітки для запобігання руйнівних наслідків від паводка».
Під час конференції відбулась панельна дискусія «Перспективи міждисциплінарних досліджень в Україні та світі» говорили про:
значну кількість інформації в науковому світі та велике значення міждисциплінарних досліджень, про необхідність популяризації науки та наукового знання, про Фестиваль Інновацій та Innovation Market – як приклад представлення результатів міждисциплінарних досліджень;
про інтелектуальну власність, інноваційну діяльність, світові наукові напрями та тенденції.

Також учасники конференції мали можливість взяти участь у майстер-класі/презентації «Як заявити про себе ГОЛОСНО», який провів Володимир Зубченко, заступник генерального директора Корпорації «Науковий парк Київський університет імені Тараса Шевченка», лектор курсів з інноваційного підприємництва, економіки та ризик-менеджменту.
Учасники дізнались: чому хтось володіє аудиторією, а виступ іншого викликає бажання заснути, як підготуватись до виступу перед аудиторією та які існують способи і методи зробити свій виступ успішним, побороти хвилювання і відповідати на різноманітні питання аудиторії, навіть провокативні та маніпулятивні.
Участь в конференції такого рівня – це не лише успішна апробація роботи, це можливість відчути себе науковцем на рівних зі студентами, аспірантами та ученими, отримати досвід, перевірити інтерес до свого дослідження.
Ми вдячні організаторам цієї конференції, які помітили ліцеїстів на Наукові пікніки в Україні / Science Picnics in Ukraine, зацікавились їхніми роботами та запропонували підготувати тези для цієї конференції.

З історії Всесвітнього дня науки
Відзначення Всесвітнього дня науки (Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку) було рекомендовано у 1999 році на проведеній у Будапешті Всесвітній науковій конференції з метою підвищення усвідомлення громадськістю в усьому світі користі науки та необхідності щільнішої взаємодії між наукою й суспільством. Згодом Генеральна конференція ЮНЕСКО у 2001 році своєю резолюцією 31С/20 офіційно заснувала Всесвітній день науки.
Вперше в глобальному масштабі Всесвітній день науки був відзначений 2002 року.

Від plkpi